Cikayu dan muhammad harith

Cikayu dan muhammad harith

The hundred foot journey.

The hundred foot journey.

Arni Natalia datang dari Sabah ke Johor, sambil menyelam sambil minum air katanya.  
😄😄😄😜😜

Arni Natalia datang dari Sabah ke Johor, sambil menyelam sambil minum air katanya.
😄😄😄😜😜

Wedding kat Kempas hari ni. Kawan sekelas zaman 2006 2009. 
😊😊

Wedding kat Kempas hari ni. Kawan sekelas zaman 2006 2009.
😊😊

Luang masa seminggu sejam dengan lima orang budak darjah lima aku sebolehnya cakap baik-baik tak marah-marah pon. Semalam dorang mencarut sesama sendiri aku urut dada jugak dengar. entahlah dulu aku sekolah kampung darjah lima tu naif sangat lagi. Budak-budak sekarang dewasa sebelum usia. Kesian sangat. Aku harap mereka besar nanti mereka akan tahu tak cool pon mencarut ni tak nampak classy pon.

Luang masa seminggu sejam dengan lima orang budak darjah lima aku sebolehnya cakap baik-baik tak marah-marah pon. Semalam dorang mencarut sesama sendiri aku urut dada jugak dengar. entahlah dulu aku sekolah kampung darjah lima tu naif sangat lagi. Budak-budak sekarang dewasa sebelum usia. Kesian sangat. Aku harap mereka besar nanti mereka akan tahu tak cool pon mencarut ni tak nampak classy pon.

Cucu-cucu pasca Tokwan, maknanya lahir tahun 2009 atau selepasnya. Maaflah sayang-sayang tak sempat nak merasa sayang atau marah Tokwan macam kakak abang lain ya atau meriahnya juadah puasa sebab Tokwan beli banyak sebab cucu2 dia nak makan. Tapi jangan risau cerita nya tak pernah mati. Tanya saja pada abah ibu ayah ummi papa mama atau makcik pakcik lain. Hari ni 21 Ogos, genaplah lima tahun masihi kembalinya Tokwan ke rahmat Tuhan. Lima tahun dulu nurse dah bagi hint waktu tengah hari dah takde harapan. Dalam setahun dua kali mengenang, sekali satu Ramadan dan sekali lagi 21 Ogos tapi sentiasa diingati.

Cucu-cucu pasca Tokwan, maknanya lahir tahun 2009 atau selepasnya. Maaflah sayang-sayang tak sempat nak merasa sayang atau marah Tokwan macam kakak abang lain ya atau meriahnya juadah puasa sebab Tokwan beli banyak sebab cucu2 dia nak makan. Tapi jangan risau cerita nya tak pernah mati. Tanya saja pada abah ibu ayah ummi papa mama atau makcik pakcik lain. Hari ni 21 Ogos, genaplah lima tahun masihi kembalinya Tokwan ke rahmat Tuhan. Lima tahun dulu nurse dah bagi hint waktu tengah hari dah takde harapan. Dalam setahun dua kali mengenang, sekali satu Ramadan dan sekali lagi 21 Ogos tapi sentiasa diingati.

Kredit gambar Reni.  #Throwback Pulau seribu Pura

Kredit gambar Reni. #Throwback Pulau seribu Pura

It doesn’t matter

It doesn’t matter